Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ostružná 4.den

28. 4. 2017

Milí rodiče,

z důvodu častých výpadků s připojení m na internet píšu dodatečně. Alespoň s vámi mohly vaše ratolesti sdílet uálosti posledních dvou dnů osobně.

Ze středy na čtvrtek napadla opět pořádná hromada sněhu a tak jak jinak si ho užít, než vyrazit na polodenní procházku a opravdově prožít ozdravný pobyt na čerstvém vzduchu. Nejlépe pak, když je cíl - po stopách Yettiho. Krásnou 4 kilometrovou procházku lesem, kolem potoka, zasněžených luk na kterých se pásli koně nám jen ztěžovali záškodníci s kolíčky. A tím mohl být kdokoli. Jak  se jedno z dítek při závěrečném pátečním hodnocení vyjádřilo, cesta za Yettim super, ale na hře se jí nelíbilo, že se nedalo nikomu věřit.

Yettiho jsme nenašli, stop spousta i pěchotní bunkr, ke kterému jsme dorazili by mohl být  jeho potencionálním příbytkem. Ale i tak jsme si užili dost radovánek na sněhu: válení sudů, koulovaček, sněhových andělíčků aj.

Po tak vydatném dopoledni jsme rádi uvítali sušáky, teplo penzionu a slepičí vývar + knedlo, vepřo, zelo. Po odpoledním klidu došlo ještě na návštěvu předposlední země Francie. Poslední venkovní skupinkovou hru LIMERIKY si děti zahrály v okolí chaty. Bylo potřeba zapojit paměť a týmově spolupracovat. V druhé části odpoledne došlo na již druhou relaxaci v bazénu střídavě s dokončováním školních pracovních listů: Učíme se spolu.

Po večeři před večerním programem jsme navštívili poslední zemi našeho putování, která je největším producentem medu v Evropě. Z dětí se staly pilné včelky s dlouhými sosáky (brčky) a bylo potřeba "makat" a sesbírat toho pylu co nejvíc. S velkým úsilím bez následných reakcí se zapojili i naši třídní alergiciwink a tak bylo brzy hotovo. Nejlepší týmy si pak mohly v cestovním pasu do mapky zaslouženě nalepit poslední puntík ke Španělsku.

Třešničkou na dortu předposledního dne pobytu byla večerní diskotéka. Ještě jsem nezažila třídu, která by tolik tančila. Třídu, ve které by kluci na parketu šli do kolen, aby prosili a vyzvali  dívku k tanci. Třídu, kde by se kluci předháněli a "dávali kámen, nůžky papír", aby bylo jasno, který čestně souboj vyhrál a má přednost. Byla radost je všechny sledovat.              

Tř. uč. Jitka Nov

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Poděkování

(Slavíkovi, 29. 4. 2017 8:21)

Vážená paní učitelko,
moc děkujeme za bezvadné zápisky, fotky a hlavně pak za péči, kterou jste našim dětem společně s paní učitelkou Buršovou věnovaly. Při čtení zpráv jsme měli pocit, jako bychom tam s vámi byli a je milé, že jsme se dozvěděli i nějaké diskotékové novinky, o které by se s námi naše děti jistě nepodělily :-).
Přejeme Vám krásný prodloužený víkend a zasloužený odpočinek,
Slavíkovi

Re: Poděkování

(Jitka Nováková, 29. 4. 2017 19:56)

Zdravím a děkuji za Váš příspěvek, S dětmi jsem si to moc užila. Byly nad očekávání fajn, budu mít na co vzpomínat.Věřím, že i oni si uchovají v paměti to hezké a pokud bylo něco nepříjemné, zapomenou. Ještě budu dodávat fotky ze 4. a 5. dne, ale protože je kapacita paměti plná, musím nějaké dřívější fotky z jiných akcí promazat. I vám pěkný prodloužený víkend. Jitka Nov